HILANGKAN RASA MENGANTUK DI DALAM KELAS


ahaii kaw orang ! mish , mish . wahhh , penat sunggoh ! almaklom , out of state lah katekan . ALKUALA ALLUMPUR sahaje 


 oke . tajok asal tajok asal pleaseee . 

IKHTIAR 1

Makan gula-gula kat dalam kelas. Kalau boleh beli banyak sikit gula-gula, boleh jugak bagi dekat teacher korang yang mengajar kat kelas dengan penuh bersemangat tu. Itu jugak adalah merupakan salah satu teknik mengampu teacher untuk mendapatkan markah yang tinggi dalam subjek tersebut. Cuba elakkan daripada makan choki-choki di dalam kelas, nampak sangat tak sopan di situ. Antara gula-gula yang digalakkan untuk korang makan semasa dalam kelas ialah gula-gula yang sweet sour tu, biar menggelejat sikit bila masuk ke dalam mulut. Selain daripada itu, makanlah gula-gula seperti hacks ataupun dalam bahasa saintifiknya 'hanya aku cinta kau seorang. kaaannn? Elakkan daripada makan gula-gula yang manis seperti sugus, cadbury dan seangkatan dengannya, korang akan rasa lebih cepat mengantuk bila makan benda-benda manis ni.

IKHTIAR 2

Paksa teacher korang untuk take Five kejap lepas tu berjalan ke hadapan kelas dengan penuh bergaya dan buat sesi senam erobik yang ringan-ringan je la. Elakkan daripada melakukan tarian poco-poco, chicken dance mahupun tarian sexy pussycat dolls kerana ianya amatlah keterlaluan. Cukuplah sekadar dengan melakukan gerakan ringan seperti angkat turun kepala, goyang badan, goyang dada, eh, itu pun cuba elakkan. Takut jadi sexual harassment nanti. opsss !

IKHTIAR 3

Angkat tangan dan mintak izin dekat teacher korang untuk keluar ke tandas sekejap. Basuh muka dan berkumur. Lebih afdal dilakukan sebanyak 3 kali, kalau korang masih rasa mengantuk jugak lagi bagos ambik air sembahyang terus. solat hajat sekalli mudah-mudahan tak rasa mengantok lagi.

IKHTIAR 4

Tampar muka korang berkali-kali. Kalau masih rasa mengantuk lagi suruh kawan korang pulak tampar korang. Kalau tamparan kawan korang pun tak dapat nak membantu untuk menghilangkan rasa mengantuk korang, korang suruh teacher korang pulak untuk menampar korang. InsyaAllah rasa mengantuk korang itu akan hilang dengan serta-merta.


IKHTIAR 5

Kalau korang adalah seorang lelaki, korang bayangkan muka teacher korang tu macam Aishwarya Rai takpun Kim Kardashian pun boleh, baru semangat sikit nak belajar. Tapi kalau korang nak lebih bersemangat lagi korang boleh bayangkan wajah teacher korang tu seperti Maria Ozawa, oh, keterlaluan sungguh. Kalau taste korang macam saing-saing Rosnah Mat Aris pulak, terpulanglah korang nak bayangkan wajah beliau kalau itu boleh membuatkan korang hilang rasa mengantuk.

Bagi perempuan pulak, korang boleh bayangkan wajah teacher korang macam Hwang Jung Eum ke Shaheizy Sam ke ataupun sesiapa sahaja yang kacak bergaya. Tapi kalau taste korang pulak lebih kepada Hamid Ghurkha misalnya, korang boleh bayangkan Hamid Ghurkha sedang mengajar di hadapan korang dengan itu korang akan rasa lebih bersemangat untuk belajar. Ha , tak pon korang boleh bayangkan yang mengajar korang tuh guru disiplin kat skola korang (papa N) . agak agak bersemangat gile gaban kot .

IKHTIAR 6

Sediakan satu kertas kosong beserta dengan sebatang pen. Lepas tu ajak kawan-kawan korang yang lebih kurang mempunyai masalah mengantuk dalam kelas macam korang jugak untuk turut serta bermain permainan BINGO! yeaayyyy!!! *tapi korang kene berwaspada, sekiranya korang tertangkap gerenti korang akan dapat sehelai kertas a4 yang telah dibelah dua a.k.a love letter laa tuh . saman ! (tengok skolah la yg mane maen sue sue ny) agak la . mungkin tak kene kot .

IKHTIAR 7

Ingat pesan ummi walid kat rumah yang beria-ia suruh korang belajar bersungguh-sungguh dan sebagainya. omg omg! Ya, sedikit sebanyak akan menyedarkan korang bahawasanya korang telah diamanahkan oleh diorang untuk belajar bersungguh-sungguh! Jadi rasa mengantuk tu akan hilang secara serta-merta tanpa korang sedari. Amiiinnn.


KEJUTLAH SLEEPING BEAUTY KAW ORANG dengan


1. Jerit.
''FAK !'' Aku yang baru nak menutup mata melayari mimpi bersama-sama Datuk Ternama pun terbatal. Nasib baik kau kacau daun lah kawan.

2. Tepuk. Tepuk belakang dada, serta merta mata pun yang baru beroperasi untuk tidur akan terbuka secara langsung. Janganlah sampai membunuh pula. Aku saman malu dekat kau.

3. Saspen.
''FAK, Datuk Ternama datang.'' ''Haaa. Mana? Mana?'' Secara tidak langsung syaitan atas kelopak mata pun lari juga. Takut ya syaitan.

4. Rubber.
Ketika mencari waktu yang sesuai untuk melelapkan mata, mata sedikit-demi-sedikit akan menurun. Tetiba, ''Woi, apa nie main raba-raba?''

Mudah kan? Apa tunggu lagi. Kejutlah mereka yang sespecies dengan . .
Hutang Piutang akan diselesaikan dalam masa yang terdekat.


p/s =kenyataan di atas tuh sume aku carik dekat wilkipedia . ade la yang aku ubah sikit . tapi kebanyakkan penjelasan tuh , aku copy paste (dari blog yg aku jatoh cintan) . saje jeh na share dengan kaw orang . and know what , AKU SESPECIES . 
p/s = FATH SUNBAE , kaw dudok dekat blakang aku kann , nnty aku tido , kaw buat macam tuh ea . takpe . aku ready dhoe .

Post a Comment